Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Aantal mensen dat uit huis wordt gezet vanwege huurschuld gestegen in 2012.

« Terug  |  publicatie datum : 320131101

Het aantal mensen dat uit hun huis wordt gezet vanwege huurschulden is in 2012 opnieuw gestegen. Met name onder gezinnen steeg het aantal huisuitzettingen.

Dat blijkt uit een rondgang langs woningcorporaties, opvanginstellingen en andere hulpinstellingen. Oorzaak zou veelal zijn dat mensen door de crisis hun baan kwijtraken.

Bij Federatie Opvang is zichtbaar dat steeds meer gezinnen met kinderen in de opvang terechtkomen. "Zij kloppen bij ons aan als zij nergens anders terechtkunnen. Voor kinderen is dit een uiterst onwenselijke situatie", licht voorzitter Jan Laurier toe.

Ook Aedes ziet een stijging in het aantal huisuitzettingen, ook al heeft de koepel van woningcorporaties nog geen exacte cijfers. Vorig jaar ging het om ongeveer zesduizend ontruimde huurwoningen. Dat was ook al een stijging. Aedes wijt het stijgende aantal huisuitzettingen aan de crisis.

 

Gedwongen verkoop 

"De laatste tijd zien we steeds meer mensen die in verval zijn geraakt door ontslag of andere crisisverschijnselen", stelt Marc Räkers van Stichting Eropaf, die mensen helpt bij dreigende uithuiszettingen. Een paar jaar geleden waren het volgens Räkers nog vooral mensen met lage inkomens die uit huis werden gezet.

Ook woningeigenaren zouden vaker in de problemen komen. Fors meer mensen zouden volgens de Nationale Hypotheek Garantie gedwongen hun huis hebben moeten verkopen.