Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Amsterdamse beurs opent licht hoger

« Terug  |  publicatie datum : 1120110808

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam zal donderdag naar verwachting hoger van start gaan. Ondanks de zware verliezen in New York lieten een aantal belangrijke Aziatische beurzen herstel zien van eerdere verliezen, terwijl de Nikkei in Tokio het verlies beperkt wist te houden tot 0,6 procent.

,,We gaan in Amsterdam 3 tot 4 punten hoger, maar dat kan in 5 minuten weer veranderen'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. De hogere openingsindicatie is volgens Koenders het gevolg van hogere Amerikaanse openingsindicatoren en ,,het feit dat een aantal belangrijke Europese graadmeters op psychologisch belangrijke grenzen noteren''.

Volgens de handelaar blijven de markten echter zeer onrustig. ,,De situatie begint steeds meer te lijken op de situatie in 2008, toen waren het de Amerikaanse banken die onder vuur werden genomen, nu zijn het overvallen op bepaalde Europese landen'', aldus Koenders.

De diepte in

In New York doken de beurzen woensdag onder aanvoering van de financiële fondsen opnieuw de diepte in. In het laatste uur liepen de verliezen in hoog tempo op.

De Dow-Jonesindex sloot 4,6 procent lager op 10.719,94 punten. De brede S&P 500-index daalde 4,4 procent tot 1120,76 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 4,1 procent tot 2381,05 punten. Daarmee werden de winsten van dinsdag, toen de graadmeters 4 tot 5 procent hoger sloten, weer weggevaagd.

Goud

De prijs van goud, gezien als een veilige haven in onzekere tijden, liep woensdag verder op en brak door de grens van 1800 dollar per troy ounce (31,1 gram).

De Europese beurzen leden woensdag ook zware verliezen. In Amsterdam sloot de AEX woensdag 3,4 procent lager op 277,27 punten. De MidKap zakte 1,8 procent tot 453,56 punten. In Frankfurt en Parijs liepen de verliezen op tot 5,1 en 5,5 procent. De FTSE-index in Londen leverde 3 procent in.

Geruchten

Financiële fondsen stonden zwaar onder druk door geruchten over een mogelijke afwaardering van de kredietwaardigheid van Frankrijk en problemen bij de Franse bank Société Générale. Deze verhalen werden met klem tegengesproken, maar dat kon zware koersverliezen niet voorkomen. Société Générale heeft de Franse beurswaakhond AMF gevraagd een onderzoek in te stellen naar de geruchten.

In Amsterdam liet verzekeraar Aegon donderdag voorbeurs weten dat de nettowinst in het afgelopen kwartaal is afgenomen vanwege de zwakke Amerikaanse dollar. De winst viel desondanks wel hoger uit dan analisten hadden verwacht.

Budweiser

In Brussel zag bierbrouwer Anheuser-Busch InBev de winst in het eerste half jaar met ruim 18 procent stijgen. Het bedrijf, bekend van merken als Budweiser en Jupiler profiteerde vooral van een verdere groei in China en de Verenigde Staten.

De euro was donderdag voor de opening van de beurs 1,4233 dollar waard tegen 1,4175 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie noteerde onveranderd op 82,86 dollar. Woensdag klom de olieprijs met 4 procent.

Bron : De telegraaf