Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Bespaartips, in crisistijd is dit niet overbodig !!!

« Terug  |  publicatie datum : 1820121110

Goed eten mag wat kosten, maar de dagelijkse boodschappen en een etentje buiten de deur kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Met deze tips schuif je voordeliger aan.

Eet met de seizoenen mee
Eet met de seizoenen mee. In Nederland zijn alle groenten op elk moment te koop in de supermarkt. Maar de prijs wordt wel door het seizoen bepaald. Daar valt nog veel op te besparen.

Kijk naar de kiloprijs
Kijk naar de prijs per liter of per kilo om te zien welk merk of welke verpakking het gunstigst is. Die prijzen staan doorgaans vermeld op kaartjes bij de schappen. Grotere verpakkingen van houdbare producten zijn vaak voordeliger; verpakken kosten immers ook geld. Let daarnaast op aanbiedingen. Volgens onderzoek kun je daarmee tot 33% goedkoper uit zijn. Overigens zijn huishoudelijke producten vaak het meeste afgeprijsd.

Voorkom verspilling
Verse producten als groente en zuivel zijn beperkt houdbaar. Koop daarvan dus juist niet te veel en bewaar ze op de juiste manier. Een huishouden gooit  jaarlijks 105 kilo eten weg ter waarde van € 350. Vaak verdwijnt eten in de vuilnisbak omdat we het te lang hebben laten liggen of verkeerd hebben bewaard.

Ga thuis uit eten
Romantisch dineren of eten met vrienden kan ook thuis. Natuurlijk, het kost tijd en moeite om inkopen te doen, te koken en kaarsjes aan te steken. Maar er zitten ook voordelen aan: wat we zelf maken vinden we meer waard. Er is een goede kans dat je partner of vrienden al je inspanning ook waarderen. Misschien zelfs meer dan wanneer je de rekening in het restaurant betaalt.


Voorkom spijtaankopen
Voorkom spijtaankopen. Op sommige momenten is het beter even niet naar de winkel te gaan. Voor u het weet hebt u iets aangeschaft waar u thuis weer spijt van hebt. Zonde. 


Pas op, het is altijd uitverkoop!
De winkeliers zijn slim: met mooie schreeuwende teksten lijkt alles een aanbieding te zijn. Maar niets is minder waar.