Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

DE BESTE BESPAARTIPS VOOR U !!! In crisistijd is geen bespaartip overbodig.

« Terug  |  publicatie datum : 2420130906

 

Het is crisistijd. Voor sommigen betekent dit een beetje op de kleintjes letten voor anderen heeft het grote gevolgen. Wij hebben een aantal bespaartips voor u op een rijtje gezet, waarmee u honderden euro’s per jaar kunt besparen. Niet moeilijk, wel efficiënt!

Tip 1: Bespaar op uw autokosten
Autorijden is duur. En toch kunt u de kosten nog wel iets drukken. Probeer bijvoorbeeld zoveel mogelijk de fiets te pakken. Als dat geen optie is, probeer dan zo zuinig mogelijk te rijden. Dat kunt u doen door bijvoorbeeld al bij 2.000 toeren naar de vijfde versnelling te schakelen en bij het minderen van snelheid, de auto uit te laten rollen in de versnelling. Ook uw auto efficiënt onderhouden en uw autoverzekeringen onder de loep nemen kan voor grote besparingen zorgen. Afhankelijk van uw auto kunt u wel zo’n  € 100 per maand besparen. Annemarie van Gaal vertelt u hoe u nog meer kunt besparen op uw autokosten.


Tip 2: Bespaar op uw kredietkosten
Rentes op schulden lopen flink uiteen. Zo is de rente op een creditcardschuld veel hoger dan de rente op een doorlopend krediet. Het is financieel het aantrekkelijkst om eerst de schuld met de hoogste rente af te lossen. Dat klinkt logisch, maar uit onderzoek blijkt dat we vaak eerst de kleinste schuld aflossen, ongeacht de rente. Door eerst kleine bedragen af te lossen, hebben we het idee dat we meer vooruitgang boeken. Op die manier brengen we weliswaar het snelst het aantal uitstaande schulden terug, maar zijn we wel duurder uit.


Tip 3: Wees aankoopbewust
Voorkom spijtaankopen. Op sommige momenten is het beter even niet te winkelen. Door bijvoorbeeld niet met een hongerig gevoel naar de supermarkt te gaan en bij elke aanbieding overwegen of u het product wel echt nodig hebt, kunt u al snel veel besparen.  Als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook het geval. Laat u vooral niet verleiden.


Tip 4: Neem uw verzekeringen onder de loep
Verzekeringen zijn vaak noodzakelijk. Toch komt het regelmatig voor dat mensen onnodige, verouderde of dubbele dekkingen in hun verzekeringspakket hebben. Kijk daarom eens kritisch naar al uw lopende verzekeringen. Heeft u alles écht nodig? Volstaat bijvoorbeeld niet een goedkopere WA-dekking voor uw oudere auto, in plaats van de duurdere allrisk verzekering? En kijk ook goed of u niet toevallig nog een verzekering heeft lopen voor een product wat u al lang niet meer in uw bezit heeft.  Volgens de Consumentenbond  kunnen duur verzekerde gezinnen tot wel € 800 per jaar besparen. Annemarie van Gaal geeft u nog meer tips.


Tip 5: Ga bewust met geld om
Door bewuster met uw uitgaven om te gaan, kunt u een hoop geld besparen. Las bijvoorbeeld een dag per week in waarin u niets mag uitgeven. Of houd wekelijks een kliekjesdag. Ook kunt u een speciale cadeautjeskast inrichten met daarin geliefde cadeaus die alleen zijn aangeschaft op het moment dat deze in de aanbieding waren. Zo kunt u met gemak tientallen euro’s per maand besparen.


Tip 6: Bespaar op uw energiekosten
Door jaarlijks de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken, kunt u wel tot tientallen euro’s per jaar besparen. Als u daarnaast ook nog eens bewust bent van uw energieverbruik, kunt u daarmee nog veel meer besparen. Denk bijvoorbeeld aan korter douchen, de kamertemperatuur lager zetten en energiezuinige lampen aanschaffen. Daarnaast kun u ook bijvoorbeeld de aanschaf van zonnepanelen overwegen. Afhankelijk van uw woning, kunt u wel honderden euro’s per jaar besparen.


Tip 7: Los uw hypotheek af
Aflossen op uw hypotheek kan ook voor u voordelig zijn. Als u aflost, bestaat de kans dat u minder rente hoeft te betalen aan uw hypotheekverstrekker. Ook heeft u het voordeel dat uw maandlasten omlaag gaan. Daarnaast verlaagt u het risico op een restschuld.

Tip 8: Bespaar op uw telefoonkosten
Bellen is zo'n gewone zaak, maar wie weet nou werkelijk wat de kosten zijn voor het gebruik van de telefoon? En misschien valt ook hier wel iets te besparen. Als u gaat bellen via internet en meer berichten stuurt in plaats van te bellen, kunt u al snel tientallen euro’s per maand besparen. Annemarie van Gaal geeft u nog meer tips.
 

Tip 9: Eet met de seizoenen mee
Eet met de seizoenen mee. In Nederland zijn alle groenten op elk moment te koop in de supermarkt. Maar de prijs wordt wel door het seizoen bepaald. Als u alleen groenten van het seizoen van dat moment koopt, bespaart u tot wel € 100 per jaar. 


Tip 10: Zorg voor inzicht in uw inkomsten en uitgaven
Door precies te weten wat uw maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn, bent u zich bewust van uw financiële situatie. Gebruik daarom bijvoorbeeld een huishoudboekje en een app om mee te (internet)bankieren. Daarnaast kunt u ook overwegen om een aparte betaalrekening te nemen voor bijvoorbeeld uw boodschappen. Zo kunt u nog beter inzicht krijgen in uw uitgaven en geeft u niet meer uit aan uw boodschappen dan u van tevoren had ingepland.