Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

De goedkoopste basis ziektekosten verzekeringen voor 2013.

« Terug  |  publicatie datum : 920121511

De grootste zorgverzekeraars hebben hun premies voor de basisverzekering van 2013 bekend gemaakt. CZ, Menzis, VGZ en Univé verlagen hun zorgpremie. Bij Zilveren Kruis Achmea blijft hij gelijk. Wat is de goedkoopste basisverzekering.

Aan het einde van het jaar strijden zorgverzekeraars om klanten door hun basisverzekering net iets goedkoper te maken dan concurrenten. In de maand december stappen weer honderdduizenden mensen over om geld te besparen. De dekking van de basisverzekering is immers overal gelijk, maar de prijzen verschillen. 2013 lijkt het laaste jaar dat er nog flinke concurrentie is tussen zorgverzekeraars, omdat het kabinet vanaf 2014 inkomensafhankelijke premies wil invoeren. Dit maakt concurreren voor hen en vergelijken voor iedereen lastiger.

Nu nog besparen

Dit jaar kunt u basisverzekeringen weer vergelijken prijs en service. Daarnaast kunt u natuurlijk kijken welke aanvullende verzekeringen u het aantrekkelijkst vindt om bij die verzekeraar ook een basisverzekering te nemen. Maar u kan ook bij twee verschillende verzekeraars polissen afsluiten.

De goedkoopste

Op dit moment zijn de internetpolis van Agis en de polis van TakeCareNow! het goedkoopst met een maandpremie van 99,67 euro. Ongeveer tweederde van de verzekeraars hebben hun premies bekend gemaakt.

Het kan nog goedkoper

Hierboven staan de goedkoopste basisverzekeringen voor 2013, maar het kan nog goedkoper. Zo geeft Univé nieuwe klanten voor hun eerste jaar 10 procent korting, waardoor ze slechts 97,15 euro betalen. De banken SNS en ING bieden hun klanten basisverzekeringen aan van CZ en VGZ alleen dan met een korting op de premie. Verder kunnen ouderen, studenten, vakbondsleden en werknemers van bepaalde bedrijven vaak korting krijgen op een polis. Kijk bij het afsluiten van een verzekering goed na hoeveel korting u kunt krijgen.

Eigen risico

Om een nog lagere premie te krijgen kunt u het eigen risico van 350 euro verhogen tot 450, 550, 650, 750 of 850 euro. Als u verwacht nauwelijks van zorg gebruik te maken in 2013 dan is dit misschien een aantrekkelijke optie. Let er wel op dat u genoeg geld achter de hand hebt als u het hogere eigen risico wel volledig voor de kiezen krijgt.

Hieronder staat een lijst met de goedkoopste basisverzekeringen voor 2013

 

 

Natura- of restitutiepolis?

De meeste verzekeraars bieden keus tussen een naturapolis of een restitutiepolis. Meestal is de restitutiepolis iets duurder. Bij een naturapolis gaat u naar zorgverleners waarmee de verzekeraar afspraken heeft. Daar hoeft u niet te betalen, de zorgverlener regelt de betaling rechtstreeks bij de verzekeraar. Bij een restitutiepolis kunt u naar een zorgverlener van uw voorkeur. U moet zelf voor de behandeling betalen, maar kan de kosten achteraf terugkrijgen de verzekeraar.

Wat krijgt u voor dit bedrag?

De dekking van de basisverzekering is wettelijk vastgelegd. Alle verzekeraars dekken dus dezelfde zorg via de basisverzekering. Alleen de christelijke verzekeraar ProLife wijkt af en vergoedt uit principe geen euthanasie en abortus. In 2013 wijzigt het basispakket flink ten opzichte van dit jaar. Vergoedingen voor rollators en gehoortoestellen uit het pakket. 

Aanvullende verzekeringen

Om te weten waar u zich het goedkoopst kunt verzekeren zijn ook de prijzen van aanvullende verzekeringen van groot belang. Vergelijk de aanvullende verzekeringen goed en kies welke het beste bij u situatie past !!!