Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Duitse economie sterk

« Terug  |  publicatie datum : 120110009

AMSTERDAM (Belegger.nl) - De groei van de Duitse economie is dan misschien wel tot stilstand gekomen, maar is sterk genoeg om een recessie te voorkomen. Dat stelt ING-analist Carsten Brzeski in een commentaar op de vanochtend verschenen tweede raming van de economische groei in het tweede kwartaal.

In het tweede kwartaal is de economie van Duitsland met 0,1 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal. Vergeleken met het tweede kwartaal van vorig jaar groeide de economie met 2,8 procent. Volgens Brzeski kan de zwakke groei onder de noemers 'groeinormalisatie' en 'technische correctie' worden geschaard. Wel wijst hij erop dat de laatste vertrouwensindicatoren een duidelijke waarschuwing zijn dat de laatste ronde van besluiteloosheid ten aanzien van de eurocrisis misschien één externe schok teveel kunnen zijn.
 
De sterke onderliggende economie van Duitsland ziet Brzeski als een verzekering tegen recessie. Hij wijst op de sterke arbeidsmarkt, de gevulde orderboeken en de verbeterende binnenlandse vraag. Maar Brzeski denkt wel dat een volgende ronde in de schuldencrisis wel eens de kracht van de Duitse economie kan gaan testen.

Bron: belegger