Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Europese beurzen breiden winsten uit

« Terug  |  publicatie datum : 2920110008

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wisten maandagmiddag de winsten verder uit te breiden. De positieve stemming werd gevoed door een bankenfusie in Griekenland en de hoop dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken bij de volgende beleidsvergadering in september nieuwe steunmaatregelen zal overwegen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1,9 procent hoger op 281,77 punten. De MidKap-index won 2,2 procent tot 470,96 punten. In Parijs en Frankfurt stonden de beurzen tot 2,6 procent hoger. In Londen bleef de beurs maandag gesloten.

De beurs in Athene sprong bijna 16 procent omhoog onder aanvoering van flinke koerswinsten van Griekse banken. De banken stonden in de belangstelling nadat twee van de drie grootste banken van Griekenland, Eurobank en Alpha Bank, aankondigden te gaan fuseren. De fusie moet de banken helpen de schuldencrisis en de recessie in Griekenland te doorstaan.


PostNL
In New York, waar de impact van orkaan Irene minder erg was dan gevreesd, lieten de beurzen vlak na opening winsten zien van tot 1,7 procent.

In de AEX-index lieten alle 25 hoofdfondsen een stijging zien. Postbedrijf PostNL was de grootste stijger met een plus van ruim 7 procent. Andere sterke stijgerswaren roestvrijstaalproducent Aperam en navigatiesysteemmaker TomTom met winsten van 5,6 en 4,8 procent.

Heijmans
Bouwbedrijven Heijmans en BAM waren met een winsten van 6,9 en 4,3 procent de sterkste klimmers in de MidKap. Internetbroker BinckBank en uitzendonderneming USG People volgden met plussen van 3,9 procent.

In Amsterdam, waar het halfjaarcijferseizoen bijna is afgelopen, bracht softwarebedrijf Nedsense maandag teleurstellende resultaten naar buiten. Het aandeel zakte op de lokale markt bijna 8 procent.

Swiss Re
In Zürich klom herverzekeraar Swiss Re bijna 4 procent nadat de gevreesde grote schade door orkaan Irene in New York uitbleef. Ook in Frankfurt lieten de verzekeraars winsten zien. Allianz klom 3 procent en Münich Re won 3,5 procent.

Bron: belegger.nl