Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Europese Beurzen houden winst vast

« Terug  |  publicatie datum : 1020111408

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen hielden woensdagmiddag de winsten vast. De forse winsten op Wall Street en de belofte van de Amerikaanse centrale bank om de rente tot 2013 laag te houden, zorgden voor een positieve stemming onder beleggers.

,,We hopen dat de beurzen nu in wat rustigere vaarwateren terecht zullen komen, maar het klimaat blijft onzeker. We zien dat Wall Street na de winst van gisteren waarschijnlijk weer wat lager zal openen'', aldus een Nederlandse handelaar die anoniem wil blijven.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middag 1,1 procent hoger op 290,27 punten. De MidKap-index won 3,5 procent tot 477,92 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt noteerden de beurzen tussen 0,7 en 2,1 procent hoger. De Amerikaanse openingsindicatoren wijzen momenteel op een licht lagere start van Wall Street.

TomTom stijgt

De producent van navigatiekastjes TomTom was met een plus van 5,8 procent de grootste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen. Grootste daler was postbedrijf PostNL met een min van 2,8 procent.

Onder de middelgrote fondsen waren AMG, producent van specialistische metalen, en CSM, leverancier van bakkerij-ingrediënten, desterkstestijgers met winsten van meer dan 7 procent na goed ontvangen bedrijfsresultaten.

Duitse bedrijven

De Duitse producent van wasmiddelen en verzorgingsproducten Henkel was met een winst van meer dan 8 procent de grootste stijger op de beurs in Frankfurt. De concurrent van Unilever wist met succes de prijzen van zijn producten te verhogen om hogere grondstofprijzen op te vangen en verhoogde zijn verwachting voor de omzetgroei.

Commerzbank klom ruim 3 procent. De Duitse bank zag de nettowinst in het tweede kwartaal met 93 procent in elkaar zien storten door afschrijvingen van 760 miljoen euro op beleggingen in Grieks staatspapier. Desondanks handhaaft de Duitse bank wel de verwachting van winstgroei in 2011.

Cijfers Nestlé

Het Duitse energieconcern E.ON verloor in Frankfurt 0,2 procent. E.ON leed in het afgelopen kwartaal een verlies van bijna 1,5 miljard euro, het eerste kwartaalverlies voor het concern ooit. E.ON wijt het verlies aan de maatregelen van de Duitse overheid om kernenergie in de ban te doen.

De Zwitserse levensmiddelenproducent Nestlé zag de winst en omzet in de eerste 6 maanden van het jaar afnemen door stijgendegrondstoffenprijzen en door de sterke Zwitserse frank. Het aandeel klom desondanks in Zürich 1,1 procent.

Adecco

Het Zwitserse Adecco, 's werelds grootste uitzendconcern, daalde in Zürich ruim 7 procent. Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal 45 procent meer winst doordat bedrijven in onzekere tijden meer gebruik van tijdelijk personeel. Adecco waarschuwde wel dat de groei in juli wat minder was dan de voorgaande maand.

De euro was 1,4379 dollar waard tegen 1,4230 dollar aan het eind van de Europese beurshandel dinsdag. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie klom 3,6 procent tot 82,15 dollar.