Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Europese beurzen openen hoger

« Terug  |  publicatie datum : 2520110008

AMSTERDAM - De Europese beurzen zijn donderdag hoger geopend in navolging van de winsten in Azië en New York. De aandelenmarkten blijven wel nerveus in afwachting van een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke op vrijdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,7 procent hoger op 283,48 punten. De MidKap-index won 1,7 procent tot 469,51 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt stonden de beurzen tot 1,3 procent hoger.

Grootste daler binnen de AEX was supermarktconcern Ahold met een min van 4,1 procent na teleurstellende kwartaalcijfers. De winstresultaten van het bedrijf vielen lager uit dan verwacht door onder meer gestegen grondstofprijzen en een zwakke dollar.

Chipmachinemaker ASML verloor 2,2 procent. De Amerikaanse branchegenoot Applied Materials waarschuwde woensdagavond voor een dalende omzet in het lopende kwartaal.

BAM

Bouwbedrijf BAM was de grootste stijger in de MidKap met een plus van ruim 8 procent na goed ontvangen halfjaarresultaten. BAM wist ondanks moeilijke marktomstandigheden een hogere winst te boeken in de eerste helft van dit jaar. Ook handhaafde de bouwer de winstverwachting voor 2011.

Beleggers waren ook tevreden over de halfjaarcijfers van bankverzekeraar SNS Reaal en stuurden het aandeel 3,7 procent hoger.

Credit Agricole

In Parijs steeg de Franse bank Credit Agricole ruim 6 procent na beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers.

Het aandeel van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple, dat ook een notering heeft op de beurs in Frankfurt, verloor ruim 5 procent. Na de slotbel in New York liet Steve Jobs weten zijn functie als topman van Apple neer te leggen vanwege gezondheidsproblemen.

Goudprijs

De goudprijs zakte verder tot 1.742 dollar per troy ounce (31,1 gram) door de toenemende bereidheid onder beleggers om meer risico te nemen. De euro klom tot 1,4468 dollar, ten opzichte van 1,4395 dollar aan het eind van de Europese beurshandel woensdag.

De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie steeg 0,6 procent tot 85,67 dollar. De prijs van Brentolie ging 0,8 procent omhoog tot 111,26 dollar per vat.

© ANP

Bron: nu.nl