Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Gezin gaat gemiddeld 123 euro meer aan zorg betalen per jaar.

« Terug  |  publicatie datum : 920121511

 

Een gezin gaat volgend jaar gemiddeld 123 euro per jaar meer aan zorg betalen. Hoewel de premie van de basisverzekering in veel gevallen daalt, stijgt de aanvullende verzekering een beetje. Daarnaast gaat het verplicht eigen risico omhoog.

De stijging van de premie voor aanvullende verzekeringen wordt deels gecompenseerd door de daling van de basispremie. Zo betaalt een gezin slechts één euro meer per jaar in plaats van 7,56 euro.


In 2013 wordt het eigen risico verhoogd van 220 naar 350 euro. Volgens het ministerie van Volksgezondheid leidt de verhoging tot een gemiddelde stijging van het eigen risico met 61 euro. Daardoor betaalt een gezin, twee volwassenen met kinderen, gemiddeld 122 euro meer aan eigen risico.

Lage inkomens

De lage inkomens worden gecompenseerd voor de verhoging van het eigen risico via de zorgtoeslag. Inkomens tot het mimimumloon krijgen 115 euro per jaar per persoon extra.

Als zij ook het gemiddelde van 61 euro meer kwijt zijn aan het eigen risico, dan dalen hun zorgkosten in 2013. Een gezin kan dan 107 euro per jaar besparen.