Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Griekenland heeft geld tot oktober

« Terug  |  publicatie datum : 1120111109

ATHENE (AFN) - Griekenland heeft nog financiële reserves tot oktober. Maar in de loop van de maand zal het land moeten voldoen aan de voorwaarden voor het volgende deel van het financiële steunpakket van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF), zei de Griekse viceminister van Financiën maandag.

,,We hebben nog ruimte tot in oktober'', aldus Filippos Sachinidis in een televisie-interview op de vraag hoe lang de overheid nog de lonen en pensioenen kan betalen. ,,We proberen er alles aan te doen om de staat te laten functioneren zonder problemen.''

Griekenland kondigde zondag nog een nieuwe belastingmaatregel op onroerend goed aan om de begrotingsdoelstellingen voor dit jaar te kunnen halen. Europees Commissaris Olli Rehn (Monetair Beleid) verwelkomde de stap. Hij zei dat Griekenland ,,een lange weg'' gaat om aan haar doelstellingen te voldoen.

De internationale geldschieters van Griekenland dreigden vorige week nog de zesde tranche van ongeveer 8 miljard euro tegen te houden als gevolg van herhaalde fiscale ontsporingen van het land.