Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Groot verlies AND door afschrijving

« Terug  |  publicatie datum : 3120110008

ROTTERDAM (AFN) - Digitale kaartenmaker AND International Publishers heeft in het eerste halfjaar van 2011 een fors verlies geleden door een eenmalige last. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

De bijzondere waardevermindering, van in totaal 10,9 miljoen euro, werd onder meer ingegeven door tegenvallende marktontwikkelingen in de PND markt en een achterblijvende omzet uit de verkoop voor het gebruik van kaarten op smartphones.

Het nettoverlies van AND kwam, inclusief de last, uit op 12,9 miljoen euro. De omzet van de onderneming daalde eveneens, van 3,3 miljoen euro een jaar geleden naar 1,2 miljoen euro.

Strategische herpositionering
AND heeft, vanwege de ontwikkelingen in de eerste helft van het jaar, een strategische herpositionering in gang gezet. Het bedrijf voert gesprekken om ,,de technologische know-how en de beursnotering optimaal te benutten'', aldus topman Maarten Oldenhof.

Ook is er een kostenbesparingsprogramma ingevoerd, waarmee de kostenbasis teruggebracht moet worden naar ongeveer 2,5 miljoen euro op jaarbasis.

AND geeft geen verwachting voor het hele boekjaar. Wel stelde het dat de economische omstandigheden, marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten in hoge mate onzeker zijn. AND verwacht niet dat deze onzekerheid op korte termijn zal veranderen.

Bron: belegger