Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Stevig verlies Amsterdamse beurs

« Terug  |  publicatie datum : 520110009

AMSTERDAM - De Amsterdamse beurs is maandag met een stevig verlies geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen lager aan de nieuwe handelsweek.

De zorgen over de Europese schuldsituatie en de vrees voor een nieuwe recessie in de Verenigde Staten zetten de stemming onder druk.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort in het eerste handelsuur 2,3 procent lager op 279,99 punten. De MidKap-index verloor 2 procent tot 471,42 punten. In Londen, Parijs en Frankfurt daalden de beurzen tot 2,6 procent.

De aandelen van Europese bankaandelen werden opnieuw van de hand gedaan, door de vrees dat een nieuwe recessie zal leiden tot hogere afwaarderingen op uitstaande leningen en lagere winsten. In Frankfurt verloor Deutsche Bank 5,5 procent en in Zürich zakte Credit Suisse 6,6 procent.

Société Générale

Société Générale daalde in Parijs 4,9 procent. In Londen leverde Barclays ruim 6 procent in en dook Royal Bank of Scotland 7,9 procent omlaag. De bovengenoemde banken behoren daarnaast tot de 17 banken die zijn aangeklaagd door de Amerikaanse hypotheekwaakhond vanwege misleidende informatie bij de doorverkoop van hypotheekproducten.

In Amsterdam leverde bankverzekeraar ING 3,8 procent in. Uitzendonderneming Randstad was met een verlies van ruim 4 procent de grootste daler in de AEX. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco zakte 2 procent op het bericht dat het fonds in maart 2012 waarschijnlijk uit de AEX-index zal verdwijnen.

KPN
Telecombedrijf KPN was met een plusje van 0,4 procent de enige stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen dankzij een adviesverhoging door Credit Suisse.

In de MidKap waren de producent van specialistische metalen Advanced Metallurgical Group en uitzender USG People de grootste dalers met verliezen van ruim 4 procent.

In de Small Cap Index wist Ballast Nedam opnieuw de neerwaartse dans te ontspringen. Het aandeel klom 1,4 procent op het voornemen van ProRail om de opdracht voor de bouw van de nieuwe OV-Terminal in Breda te gunnen aan de bouwcombinatie Ballast Nedam/Hurks.

Euro
De euro daalde tot 1,4135 dollar, vergeleken met 1,4205 dollar aan het eind van de Europese beurshandel vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 1,6 procent tot 85,09 dollar per vat. De prijs van Brentolie zakte 1,1 procent tot 111,12 dollar per vat.

Bron: nu.nl