Nieuws

Hieronder tref je een overzicht aan van de laatste nieuwsberichten over MS Budget

Verzekeringen worden volgend jaar duurder

« Terug  |  publicatie datum : 320121210

 Consumenten gaan fors meer betalen voor gezinsverzekeringen. De bedragen kunnen oplopen tot 158 euro extra per jaar.


Per 1 januari 2013 wil de overheid de heffing op de assurantiebelasting flink verhogen. Momenteel is de heffing 9,7 procent, maar vanaf komend jaar wordt de heffing verhoogd naar 21 procent.

Het verbond van Verzekeraars laat in reactie op het voorstel van de formateurs Rutte en Samson weten dat het de beslissing betreurt.

Volgens het Verbond vormt de verhoging een aanzienlijke aanslag op de koopkracht van Nederlanders.

Eerdere berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek toonden al aan dat elke procent meer assurantiebelasting verzekerden 125 miljoen euro extra kost.

Duurder verzekeren

Volgens het Verbond gaan gezinnen er gemiddeld 100 euro op achteruit. Maar Wegwijs.nl becijferde dat de bedragen kunnen oplopen tot 158 euro.

Volgens de site betaalt een gezin gemiddeld 1.397 euro aan verzekeringen per jaar. Dit wordt 1.554 euro.

Een gezien gaat er dus gemiddeld 158 euro per jaar op achteruit. De grootste impact heeft de verhoging op de autoverzekering, waarvan de gemiddelde premieverhoging ongeveer 100 euro zal bedragen.

Ook woonhuisverzekeringen worden duurder, Wegwijs heeft berekend dat de kosten van deze verzekering met ongeveer 21 euro zullen stijgen. Een verzekering van de inboedel kost 14 euro meer.

Sigaar uit eigen doos

De afschaffing van de reiskostenbelasting is de directe aanleiding voor een verhoging van de assurantiebelasting.

Leo de Boer, directeur van het Verbond van Verzekeraars, betreurt de beslissing: “Met de afschaffing van de reiskostenbelasting wordt de forens misschien niet langer financieel geraakt op de weg, maar dan alsnog gewoon thuis. Ik betreur het dat de formateurs de consument nu een sigaar uit eigen doos geven. Door een streep te halen door de reiskostenbelasting, treffen ze diezelfde consument alsnog door de belasting op zijn verzekeringen te verhogen’’.